Android uygulamadan para kazanmada farklı reklam firmaları

Herkese selam diyerek bu seferki yazıma başlayabilirim. Aşağıdaki yazılarımda Android (aslında mobil) uygulama geliştirirken nasıl para kazanacağımızdan kısaca bahsetmiştim.

Bu sefer ki yazımızda yine reklamcılık üzerinden para kazanmaya devam edeceğiz. Admob (Google) reklamcılığına ek olarak bu sefer AdBuddiz ve Vungle ile bu konuyu biraz daha açıklayacağım. 2014 Haziran ayının başında Google geliştiricilere bir mail atarak, bundan sonra yerel para kodlarını kullanacağını belirtti ve domain adında değişikliğe gitti. Hal böyle olunca Temmuz ayında yeni ödeme şeklini kabul edip yeni kontrol paneline geçmiş bulundum.

Öncelikle şunu söyleyeyim ki başlangıçta yadırgadığım, kontrol paneli ile Google Admob ve Adsense 'i birleştirme yoluna gitmiş. Size yeni Admob panelini açarken aslında bir Adsense hesabını da açmış oluyor ve gelirleri Adsense hesabından takip etmenize olanak sağlıyor. Yeni panele geçmeden önce forumlar sürekli bahsedilen TL hesabına geçince gelirlerde azalma oluyor konusunu yaşamadım. Hatta yeni panelden midir anlayamadım ama gelirlerde bir artış olduğu da kesin.

Google 'ın Admob üzerindeki yeni geliştirmeleri devam ederken mail hesabıma sürekli gelen "bizi deneyim biz daha çok tık başı para veriyoruz" şeklindeki maillerden birisi için artık dayanamayıp deneme kararı verdim.

Seçtiğim firma Adbuddiz oldu. Bu ismi bile zor söylenen firma için özel bir tercih nedenim olmadı. Tam sayfa reklam verebilme imkanı ile kolay entegrasyonu görünce denemek istedim. Gerekli SDK 'yı projeye ekledikten sonra  ufak bir kodlama ile uygulama içerisinde reklamı çalışır hale getirdim. Play Store uygulamalarında fazlaca reklama boğulmuş, kenarından köşesinden reklam fırlayan uygulamalardan ben de bunaldığım için sadece çıkış ekranına deneme amaçlı tam sayfa reklam koydum. Kullanıcı Home tuşuyla da uygulamadan çıkabildiği için belki  de hiç görülemeyecek bir reklam ekranı olmuştu. Birden fazla uygulamama bu şekilde yerleşim yaptıktan sonra Adbuddiz performans analizini sizinle paylaşmak istiyorum;

Adbuddiz dashboard

  1. Reklamı getirecek kodun uygulaması oldukça basit
  2. Google dışı gelir arayanlar için tercih edilebilir
  3. Paypal üzerinden%0.2 kesinti ile ödeme aldım
  4. Tam sayfa (interstitial) reklamcılık google için de geldi. Neden tercih edeyim sorusunun cevabı yok.
  5. Daha fazla para verdiği söylüyor ama bana pek inandırıcı gelmedi
  6. 100$ limit sonrası ödeme için NET45 (kazandığından 45 gün sonra) zaman aralığı koyuyor, Admob yeni panelle birlikte NET20-25 aralığına düşürdü.
Diğer bir reklamcılık kanalı olan Vungle ile tanışmamız biraz daha farklı oldu. Oynadığım oyunların bazılarında ek özellik (item) alımı için video izletenler olunca bu reklam kanalını da denemek istedim. Yine Vungle SDK 'sını indirerek işe başladım. Ufak bir kod geliştirmesiyle birlikte diğer uygulamalarda yaptığım gibi çıkış ekranına reklamı koydum. Sadece tek bir soru farkıyla! Uygulamadan çıkmak isteyen kişi acaba reklam izler miydi? Ben uygulamayı kullanan kişileri bu tarz reklamlara boğma onları sıkma eğiliminden kaçınmak istiyordum ve aklıma bu geldi. Vungle performansına gelecek olursam;
Vungle dashboard

  1. Video reklamları çok hoş duruyor ve ilgi çekiyor. Özellikle oyunlar tercih etmeli
  2. Google (Admob) tarafında bu özelliğe rastlamadım
  3. Reklamın izlenip izlenmediği hakkında bilgi döndüğü için farklı amaçlarla kullanma imkanı doğuyor
  4. Web sitesi performanslı çalışmıyor (çok daha kötüydü biraz düzelttiler)
  5. Her ne kadar gösterim miktarım az olsa da gelirler öyle çok fazla değil
  6. 100$ geçtiğiniz aydan NET60 (60 gün sonra) ödeme alabiliyorsunuz. (Kısaca benim gibi 3 ay beklediniz 4.ayın başında 100$ oldu ama ay sonundan 60 gün sonrasını bekleyeceksiniz)
  7. Paypal üzerinden 6 ay sonra olsa da ödeme aldım.
Kısaca toparlamak gerekirse, önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Abmob' a alternatif birçok seçeneğiniz var. Bunlardan denediğim ikisi için uzun zaman zarfında olsa da ödeme aldım. Admob' a gıcığınız yoksa, farklı reklam kanalları denemek istiyorsanız, (bende olmadı ama) gerçekten daha fazla vereni bulma şansınıza inanıyorsanız farklı kanalları tercih edebilirsiniz. Onun dışında henüz kullanmasam da Admob altındaki "Mediation" başlığını incelemenizi tavsiye ederim.

Bu kısımda Vungle' ı ayrı bir yere koymak isterim. Henüz Google alternatifi olmadığından özellikle uygulama içi özellik açmakta reklam izleme zorunluluğu koyarak farklı gelir modeli oluşturabilirsiniz.

Her ne kadar tam sayfa ve video reklamı zorunlu koymasam da aşağıdaki gibi farklı! yorumlara maruz kalabilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...






6 yorum

peki ek bir ödeme talep ediyor mu

Reply

Ek ödeme ile kastınızı anlayamadım. Ücretsiz üyelik yapıp sdknı uygulama içerisine koyuyorsunuz sonrasında reklam gösterimleri geliyor. 100 doları geçtiğiniz zaman ödemeye hak kazanıyorsunuz. Ben paypal kullanıyorum ödeme zamanında 1dolardan az kesinti yapıyor.

Reply

farklı reklam şirketleri ve yaptıkları ödemeler konusunda türkçe kaynak bazen zor oluyor.oldukça yaralı bir yazıydı elinize sağlık.

Reply

Teşekkür ederim, ufak bir güncelleme yapabilirim. Bildiğiniz gibi paypal Türkiye'den çıktı. Hesabınıza erişim olsa dahi para gönderip alma işlemi yapamıyorsunuz. Şu an için başka bir yol bulmuş değilim. Dolayısıyla diğer reklam firmaları için banka hesabına ödemeyi (wire) seçmem gerekti. Bu durumda da bankadan bankaya farklı olmak üzere gelen para üzerinden kesinti (swift ücreti) alınıyor. Paypal kadar düşük bir ücret olmuyor. Paypal tekrar dönene kadar böyle devam edeceğim. Farklı bir yol bilen varsa burada paylaşırsa sevinirim. Bu arada vungle wire transfer seçildiğinde 1000$ a kadar beklemeye alıyor.

Reply

Bugün çok mutluyum çünkü Tanrı bunu benim için diğer kredi verenlerle zor zamanlar geçirdikten sonra yaptı ve hiçbir şey işe yaramadı, inancımı ve umudumu kaybetmekle ilgiliydim ama yine de güçlü durmalı ve aradığım şeyin peşinden gitmeliyim. Bugün mutluyum çünkü Tanrı beni en iyi Kredi Şirketine yönlendirdi ve onlarla iletişime geçtikten sonra hiçbir şeyden pişman olmadım ve gönül arzum kabul edildi ve bana talep ettiğim miktar (300.000,00 USD) verildi, para ödendi Şirketle iki hafta konuştuktan sonra hesabımı ve onlardan bu krediyi alırken beni strese sokmadılar ya da bana herhangi bir baş ağrısı vermediler, onlara yönlendirdiğim aile üyelerim ve arkadaşlarımın diğerleri de kredilerini aldı, seni çok isterim 247officedept@gmail.com / whatsapp + 1-989-394-3740 ile iletişime geçmek için. . ve kredinizi çabucak alın ve bu güvenli ve hızlı, umutsuz, inançlı ve her şeyiniz sadece kredi almak adına sahip olduğunuz ve hiçbir şey yürümeyecek, bahse girerim Benjamin adlı bu adamı denerseniz, asla herhangi bir şey için üzgünüz ve kredi talebiniz onaylanacak ve doğrudan banka hesabınıza ödenecektir, bu yüzden şimdi acele edin ve WhatsApp + 1-989-394-3740 üzerinden hızlı yanıtla iletişime geçin. Herhangi bir tür Kredi isteyin ve size verilecektir. hakkında hayırlısı olsun

Reply

Yorum Gönder